dimarts, 22 de maig del 2012

Rescat o Victoria



Avui escoltava una conversa entre companys meus en la que un argumentava que el fet que Europa ens intervingui no es dolent ja que no serà pitjor que el govern actual o el anterior.
Davant aquesta afirmació se’m acudeixen varies reflexions:
-Quan diem que Europa ens intervindrà està clar que ens estem referint només a Alemanya.
-Quan diem que ens intervindrà, en realitat estem pensant en el rescat, ja que intervinguts ja ho estem actualment.
-Quan diem que no serà pitjor, aquí ja no n’estic tant segur. El que es veritat es que des de Catalunya hi tenim anys i anys d’experiència en ser colònia i per tant no tenir decisions pròpies. Un rescat portaría a Espanya a ser colònia d’Alemanya i a això no hi estan acostumats. Però ser colònia d’una colònia això ja es de “embolica que fa fort”. No tinc clar si seria molt pitjor que ara.
El mes de Abril, Grècia (que ja està en ple rescat) va pagar la “friolera” de 14 mil milions d’euros només d’interessos. El negoci es clar!! L’únic que no fa negoci es Grècia.
Em pregunto, de que li ha servit a Grècia aquest rescat?
Te més atur, te l’economia més feble, te més deute, ha pujat el llindar de pobresa, no pot prendre decisions per si mateixa, etc.. Així doncs, de que li ha servit el rescat? Qui hi ha sortit guanyant? A qui ha interessat aquest o qualsevol rescat?
Com sempre, els interessos d’una minoria s’imposa a bé comú. Y com jueus dirigint-se als forns crematoris tots seguim l’estela argumental d’uns suposats il·luminats.
Ja n’hi ha prou!!!
#nostomanelpelo

2 comentaris:

  1. Nomes cal pensar que l'index de suicidis ha crescut un 20%. Avui llegia a la ultima pagina de l'Sport (diari d'opinio reputat) una entrevista a Michael Reiziger (gran intel.lectual holandes del segle passat, que tenia tendencia a anar per la banda dreta), on deia que els politics españoles estan mes preocupats de salvar els bancs que a les persones.

    Ells s'ho guisen i ells s'ho endrapen... A aquest pas acabarem amb un corralito i l'anarquia pels carrers.

    ResponElimina
  2. La veritat és que jo no sóc una entesa però si ho arribo a saber m'hagués fet política, banquera o economista. Quan anava al cole per sentir-me millor (ja que era un desastre i ho continuo sent) deia que las mates no servien per res. Què equivocada estava!!  El cas es que el diumenge vaig veure "Salvados" i em vaig acollonir.

    Van estar parlant amb gent d'allà i comentaven que havia gent que l'havien baixat el sou més d’un 20%, l'IVA rondava aquest percentatge fins i tot per comprar aliments de primera necessitat. Comentaven l'augment de suïcidis i que fins el 2018 o 2020 no començaran a veure la llum. La gent estava passant gana i molts dormien al carrer. El més trist de tot això és que al Govern i Europa tant se li en fot la població. L’únic que volen és cobrar i ho entenc però no arribant a aquest límits. On és la humanitat? Els valors?? Som persones. Primer de tot deien que els països amb els que tenen el deute poden viure sense cobrar-la. Perquè aquestes preses??

    De totes maneres aquest món continua vivint amb Països que encara estan subdesenvolupats i que sempre han patit gana i hem fet res, nomes netejar la nostra consciència fent una petita aportació, perquè l’han de fer ara???

    Espero que un dia ens aixequem i això hagi estat un mal son.

    ResponElimina